Olvasási idő: 2 perc

A Nyári Akadémia keretében, június 13-16. között 20 diák vett részt a révfülöpi vitorlástáborban. Ez a program remek lehetőséget adott az aktív kikapcsolódásra a sportolás és a víz szerelmeseinek.

Első nap megismerkedtünk az oktatóinkkal és a hajókkal, majd egy alapozó elméleti képzést követően délután már vízre is szálltunk. Minden nap egy délelőtti és egy délutáni oktatásban részesültünk, az elején elméleti tananyagot hallhattunk, az órák végén pedig elemeztük és összegeztük a teljesítményünket és a nap tanulságait. 

Megtapasztalhattuk, hogy a vitorlázásban fő szerpet kap a precizitás, pontosság, odafigyelés, valamint egymás támogatása és ösztönzése.

2-3 fős csapatokban, az oktatók folyamatos visszajelzése mellett sajátítottuk el a sportág alapjait és lendültünk át a kezdeti bizonytalanság, a viharos idő vagy a hajó felborulása által okozott kihívásokon. A csapatépítés jegyében pedig az órák befejeztével, esténként együtt élveztük a parton a Balaton szépségét.

A második nap délutánjától a gyors fejlődésünknek és bátorsagunknak köszönhetően az órák végén a csapatok között mini futamokat tartottunk, amik kihozták mindenkiből a versenyszellemet és sok nevetésre, látványos cselekre és egyedi megoldások kialakítására adtak lehetőséget. A szervezők hosszú távú célként tűzték ki egy egyetemi vitorlásverseny csapat felállítását, akikkel nemzetközi versenyeken indulhatnának. Így azoknak, akiknek elnyerte tetszését a sport, lehetősége nyílik a jövőben is részt venni eseményeken, táborokban, együtt dolgozva az oktatókkal és diáktársaikkal, hogy ez a cél megvalósulhasson.

A vizsgaidőszak lezárásaként jobb kikapcsolódást nem is tudtunk volna elképzelni.

Írta: Papp Viktória, MCC Juniorképzés