Olvasási idő: 2 perc

Az MCC három évtizedes történetének egyik legnagyobb érdeklődésre számot tartó előadásával indult az év Dunaszerdahelyen. A Mathias Corvinus Collegium meghívására Felvidékre látogatott Böjte Csaba atya, a dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője.

Csaba testvér előadását olyan szintű érdeklődés övezte, hogy a város színháztermét 561 látogató töltötte meg. Böjte atya csodálatos egyszerűséggel, ugyanakkor a rá oly’ jellemző zseniális humorral foglalta össze Krisztus legfontosabb üzenetét: „szeressük ki egymásból a jót”. Ahogy a személyes történeteivel gazdagított előadásában hangsúlyozta, a tehetséggondozás tulajdonképpen olyan, mint a műgyűjtés. „Ha itt, Dunaszerdahelyen találnának egy eredeti Rembrandt-festményt egy poros padláson, nem számítana, mennyi piszok, pókháló van rajta. (…)  Mind azon ámulnánk, hogy lám, egy eredeti Rembrandt”

A több mint 500 fős publikum előtt a felvidéki MCC szakmai vezetői is bemutatkozhattak, a nézők megismerkedhettek a dunaszerdahelyi központunk által kínált Fiatal Tehetség Programmal és a Középiskolás Programunkkal is. A példátlanul sikeres este után Csaba atya búcsúzóul megjegyezte, ekkora szeretettel szembesülve bármikor kész visszatérni hozzánk Felvidékre!