Olvasási idő: 3 perc

Orna Kopolovich Bar, a Holon Institute of Technology (HIT) Tárgyalásmenedzsment és Üzleti Innováció Központjának vezetője – aki a Harvardon tanult tárgyalás technikát és már több éve vezető oktató, mediátor és tárgyalási menedzsment kutató –. a Tanuláskutató Intézet meghívására látogatott el 2023. augusztus 29-én az MCC-be

A HIT amelynek Orna az egyik vezetője, egy jól működő, egyedülálló és multidiszciplináris tudományos intézmény, amely úttörő kreativitásával, kutatásával és fejlesztésével a "Hi-Tech Nation" koncepciót támogatja. Az innováció és a vállalkozói szellem támogatásának az élvonalába tartozik.

Egy nyilvános pódiumbeszélgetés keretein belül Sárkány Fanni, az MCC Női Közéleti Vezetőképző Programjának vezetője és Kersánszki Tamás, a Tanuláskutató Intézet kutatója kérdezték az izraeli kutatót.

Az előadás elsődleges fókuszában a hibrid munka és a hagyományos munkamodellek egymás mellé helyezésében rejlő dinamika elemzése állt. Többek között olyan kérdésekkel foglalkoztak, mint pl. hogyan tudják a vezetők összehangolni személyes kommunikációs stílusukat a különböző kommunikációs csatornákon, illetve milyen hatással lehet ez a szervezet kommunikációs hatékonyságára és kohéziójára, különös tekintettel a nemi dimenzióra és a nők szerepére a szakmai törekvésekben.

Izraelben a cégek többségének már természetes a mesterséges intelligencia használata, így ők már az MI-vel „nevelnek” kisgyermekkortól kezdve. A modern technológia mellett azonban Izraelben is nagy jelentőséggel bír a testbeszéd (például a kézfogás) a kommunikációban: „A kézfogás olyan, mint a tudás kapszulája”. Orna az eseményen hangsúlyozta: próbáljunk meg testbeszédünket tudatosan használni, döntéseinket pedig úgy meghozni, hogy előtte beleképzeljük magunkat a másik helyzetébe. A kutató szerint tehát a legfontosabb, hogy megtaláljuk a kommunikációnak azt a módját, amely elindítja a vállalkozásokat és az innovációt.

Orna szerint a nemek közötti egyenlőség előmozdítása a vállalkozói és startup vállalkozásokban kulcsfontosságú. Izrael a startupok és az innováció virágzó központjaként ismert. Gyakran "Startup Nation"-ként is emlegetik. Ebben a startup nemzedékben azonban a nők még sokszor alulprezentáltak. Az lenne igazán ideális, ha a női és férfi vezetők 50-50%-ban jelennénk meg. Azonban jelenleg a tudomány, az innováció és a technológia területén 33% körül mozog a női vezetők aránya Izraelben, de a női alapítókkal rendelkező startupok Közép-Európában is a rendelkezésre álló tőke mindössze 1%-át kapják.

A panelisták tapasztalatai szerint sok nő érdeklődik a társadalmi kérdések és a társadalomra gyakorolt pozitív hatás iránt. Azonban arra, hogy vezetőként elhelyezkedjenek ezeken a területeken, vagy akár startupokat indítsanak, nagyobb támogatásra van szükségük, mert - bár nőtt a női vezetők száma az elmúlt években - még mindig jóval kevesebb nő mer belevágni egy vállalkozói vagy innovációs szakmába. Ha nagyobb ösztönzésben lenne részük a nőknek, az úttörő innovációkhoz vezethetne – véli Orna Kopolovich.