Olvasási idő: 3 perc

Harmadik alkalommal indul az MCC Női Közéleti Vezetőképző Programja októberben, amelynek fővédnöke Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár.

Harmadik alkalommal indul a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Női Közéleti Vezetőképző Programja októberben, amelynek fővédnöke Novák Katalin, család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Az ingyenes képzésére olyan 18 és 36 év közötti közéleti és vezetői szerepvállalásra nyitott nőket várnak, akik tudásukat hazai vagy régiós munkahelyeken kívánják kamatoztatni.

Az országhatáron belül szervezett négy képzési hétvégéből álló program keretében a résztvevők előadásokon és készségfejlesztő tréningeken vesznek részt. Ugyanakkor a kéthavonta megrendezendő személyes alkalmak közötti időben is számíthatnak feladatokra: beadandó készítésére, valamint e-learning-tananyagok feldolgozására, amelyek az ismeretek bővítését szolgálják. A képzés nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati tapasztalatszerzésre, ezért kiscsoportos projektmunka is vár a résztvevőkre, amelynek során hazai és külföldi szakemberekkel, vezetőkkel és politikusokkal is találkozhatnak. Tekintettel arra, hogy az előadások egy része angolul zajlik majd, a felsőfokú angol nyelvtudás elengedhetetlen.

„A program célja, hogy praktikus vezetői ismeretekkel vértezze fel a résztvevőket és olyan közösséget teremtsen, amely segíti őket a hosszú távú céljaik megvalósításában idehaza. Mindemellett a képzés lehetőséget ad arra is, hogy rámutassunk a női vezetők fontosságára, valamint a nők gazdaságra, társadalomra és közéletre gyakorolt hatására”- mondta Szabó Katalin, a program koordinátora.

A Női Közéleti Vezetőképző Program minden évben nemzetközi viszonylatban is elismert szakértőket vonultat fel.  A tavalyi előadók között volt például dr. Aczél Petra nyelvész, kommunikáció- és retorikakutató, egyetemi tanár; Malcolm Gillies, a London Metropolitan Egyetem egykori rektora; Varga Judit igazságügyi miniszter; Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, valamint David Venter, Nelson Mandela volt kommunikációs főtanácsadója.

Az érdeklődők szeptember 10-én éjfélig jelentkezhetnek a programra. A pályázóknak háromkörös felvitelire kell készülniük: az első lépés az önéletrajz és motivációs levél beadása, míg a második körben egy online logika- és szókincstesztet kell megoldaniuk, végül pedig a – felvételi követelményeknek megfelelt és legjobb értékelést kapott – jelentkezők egy interjún vesznek részt.

A képzésről és a jelentkezésről bővebb információ a Női Közéleti Vezetőképző honlapján olvasható. Amennyiben a vírushelyzet nem teszi lehetővé a személyes alkalmak megtartását, a képzés távoktatás formában valósul meg.

A programot az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatja.