Olvasási idő: 1 perc

A magyar kormány minden idők legjelentősebb haderőfejlesztési programját indította el 2017-ben, azzal a céllal, hogy modern eszközökkel ellátott, korunk biztonsági kihívásaira megfelelő választ adó, ütőképes honvédségünk legyen.

Gion Gábor, a Honvédelmi Minisztérium védelmi stratégiáért és humánpolitikáért felelős államtitkára a szekszárdi MCC-ben folytatott pódiumbeszélgetés során kiemelte, hogy a magyar haderőt a rendszerváltás utáni időszakban jelentősen elhanyagolták, annak ellenére, hogy az ország védelme érdekében arra szükség van. Mint fogalmazott; ezért a kormány ennek fejlesztését fontos feladatnak tartja, éppen ezért már kellő forrásokat is biztosít az ágazati területre. 2016 óta a honvédelemre szánt költségvetés megnégyszereződött, hangsúlyozta az államtitkár.

A mostani feladat elsősorban az elavult eszközállomány korszerűre cserélése, ez a folyamat zajlik napjainkban, mindemellett pedig a tíz éves programnak megfelelően folyamatosan érkeznek az új eszközök. Ezekhez megteremtjük az infrastruktúrát, a laktanya-felújítások megkezdődtek, emelte ki Gion Gábor.