Olvasási idő: 1 perc

Kedd este tartotta könyvbemutatójával egybekötött rendezvényét az MCC nyíregyházi képzési központja, mely egy igen figyelemreméltó, több mint 20 éves ifjúságkutatás jelenlegi eredményeit mutatta be.

A pódiumbeszélgetés résztvevői a 15-29 éves ifjúság – kérdőíves megkérdezéseik során – megfogalmazott 10 problémájával ismerkedhettek meg, amelyet saját életükre tekintve a legégetőbbeknek ítéltek. A kutatások eredményei néhol triviálisak, néhol azonban meglepők: a prioritási lista élén a fiatalok számára leginkább megterhelő jelenségek (a teljesség igénye nélkül): a létbizonytalanság, a kilátástalanság, a közösségi kapcsolatok hiánya.

A beszélgetés során a megfogalmazott problémakörök szülők és pedagógusok szempontjából sokkal inkább tűnnek feladatoknak. Olyan feladatoknak, amelyeket a családban mint elsődleges, és az iskolában mint másodlagos szocializációs közegben kell és lehet kezelni.

 Az előadás végén mindenki feltehette kérdéseit, melynek eredményeként egy inspiráló szellemi párbeszéd alakult ki az előadók és a hallgatóság között.