Olvasási idő: 2 perc

Jog szakirányunk idén tavasszal is érdekes kerekasztal-beszélgetéseket rendezett.

Jog szakirányunk idén tavasszal is rendezett kerekasztal-beszélgetéseket, amelyek minden érdeklődő számára nyitottak voltak.

Az ELTE ÁJK-n tartott Totál szívás című esten korunk egyik legnagyobb kihívást jelentő problémájával, a droghasználattal foglalkoztak. Meghívott előadóink, Zacher Gábor (főorvos, címzetes egyetemi docens, a Honvédkórház Sürgősségi Betegellátó Centrumának vezetője) és Dési Ádám (PhD-hallgató, ELTE Kriminológia Tanszék) segítségével betekintést nyerhettek a hallgatók mind a terjesztői, mind a fogyasztói oldal magatartásába, valamint a kábítószer kriminológiai aspektusaiba. A moderátor Koppány Zsombor diákunk volt.

A Trefort Gimnáziumba szervezett február 28-i esten pedig többek között arra a kérdésre kerestük a választ, hogy hogyan lehet minél nagyobb részvételt, illetve tudatosságot elérni az országgyűlési választásokon. Előadóink dr. Klenanc Miklós (a Réti, Antall, Várszegi és Társai Ügyvédi iroda ügyvédje, a Budapesti Ügyvédi Kamara Ügyvédjelölti Tagozatának elnöke), dr. Orbán Endre (az Alkotmánybíróság munkatársa) és dr. Salamon László (címzetes egyetemi tanár, az Alkotmánybíróság tagja, alkotmányjogász, 1990-től 2013-ig országgyűlési képviselő, 2010-ben az Országgyűlés Alkotmány-előkészítő Bizottságának elnöke) voltak. A beszélgetést Lengyel Rita diákunk moderálta.