Olvasási idő: 2 perc

2020. októberében indul MCC-s hallgatóknak szóló nemzetközi ösztöndíjprogramunk, az MCC Fellowship Program. A program keretében négy ösztöndíjasunk két és fél hónapot tölthet el vendégkutatóként német, francia, lengyel és brit think tankek-nél, a legkiválóbb szakemberek mentorálása mellett.

Kiutazásukat megelőzően, szeptember 21-én ösztöndíjasaink fél napos szakmai felkészítőn vettek részt az MCC Nemzetközi Igazgatóságának szervezésében. A délelőtt folyamán Dr. Szalai Zoltán, az MCC Főigazgatója mondott köszöntőt, ezt követően Máté János, a Miniszterelnöki Kabinetiroda Főosztályvezetője a fogadóországok kül-és belpolitikai viszonyairól tartott prezentációt. Boris Kálnoky, a Média Iskola vezetője a publikálható tartalmak szakmai kritériumait ismertette, Surjányi Fanni Kutatási Vezető pedig a publikációs felületekről, illetve a tartalommegjelenítésről beszélt az ösztöndíjasoknak.

Az MCC Fellowship Program célja, hogy a kiutazó hallgatók olyan tapasztalatokkal, ismeretekkel térjenek haza, amelyek nem csak a saját szakmai fejlődésüknek lesznek fontos építőelemei, de általuk a hazai közgondolkodást is gyarapítani, formálni tudják majd.