Olvasási idő: 2 perc

124 MCC-s, az Egyetemi Programot elvégző diák vehette át oklevelét a Mathias Corvinus Collegium csütörtöki, hagyományos diplomaosztó ünnepségén. Az MCC-ben már több mint 7000 diák tanul, amelyből 500-an vesznek részt az Egyetemi Program képzésein, az intézmény ebben a tanévben 28-ra növelte képzési központjainak számát. A most végzettek MCC-s karrierje azonban koránt sem ér ezzel véget, hiszen a diákok választhatnak különféle posztgraduális képzések közül és a nemzetközi hálózatépítésnek köszönhetően akár Bécsben, Berlinben vagy Londonban is folytathatják tanulmányaikat.

Az MCC egy olyan iskola, ahonnan a világot értő, és hazáját szerető emberek kerülnek ki – hangsúlyozta Orbán Balázs a rendezvényen elmondott köszöntőjében. Az MCC kuratóriumának elnöke a diákokhoz szólva emlékeztetett a tehetséggondozó intézmény céljaira is: „Bonus intra melior exi – jóként érkeztetek, még jobbként távoztok”.

A tudományban csak az új felfedezése visz minket előre - mondta Márka Szabolcs asztrofizikus a diákoknak. A gravitációs hullámok világhírű kutatója elmondta, a magyar fiatalok itt az MCC-ben és hazánkban kapják a legjobb útravalót az új felfedezésére, a lehetetlen leküzdésére.

Az MCC főigazgatója a szervezet nemzetközi építkezéséről szólt. Szalai Zoltán kiemelte, közel 400 nemzetközi vonatkozású eseményt szerveztek idén, 300 nemzetközi előadóval. Emellett több mint 100 diákot támogattak ösztöndíjjal. Rámutatott, Brüsszelen túl már Berlinben, Bécsben és az Egyesült Királyságban is lehetőséget biztosít az MCC a szakmai fejlődésre.

A kihívást kell keresni az életben és megtalálni a megoldást – mondta az Eötvös Lóránd Kutatóhálózat elnöke. Gulyás Balázs arra kérte a hallgatókat, hogy jó vezetők legyenek, ez a fejlődés kulcsa szerinte. Szent Istvánt idézve - „Az erények mértéke teszik teljessé a királyok koronáját” – hangsúlyozta az erények követése teszi sikeressé az embert és hazáját.

Nélkülözhetetlen a klasszikus értékek ápolása és a fegyelem a sikerhez és boldoguláshoz – emlékeztetett Schiffer Miklós magyar író, stílustanácsadó, divatszakértő. Hangsúlyozta, a polgári attitűd olyan közös rendező elv, amely segít eligazodni az életben.

Az MCC képzései iránt óriási az érdeklődés. Jelenleg is tart az Egyetemi Program első évének, a Juniorképzésnek felvételi időszaka, amelyre a most érettségizettek jelentkezhetnek.