Olvasási idő: 3 perc

A Highlights of Hungary elismerés várományosainak részvételével rendeztek interaktív kerekasztal-beszélgetést a székesfehérvári MCC-ben, melyen a résztvevők többek között munkájukról, célkitűzéseikről, motivációikról meséltek az érdeklődőknek.

Egry Krisztián elsőfilmes rendező-operatőr már gyermekkorától szívesen megörökítette, dokumentálta élményeit. Mesterségek memoárja címmel készített dokumentumfilm-sorozatában kihalófélben lévő kézműves mesterségeket mutat be mélyinterjúkon keresztül.

Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány elnöke, Molnár Andrea arról mesélt, az alapítvány célkitűzése, hogy intézményi – konkrétan óvodai – keretek között biztosítson intézményspecifikus mozgáslehetőséget. Az elmúlt több mint egy évtizedben 500 multifunkcionális ovi-sport pályát adtak át országhatáron innen és túl.

A felvidéki jogvédő aktivista, Orosz Örs egy tizenegy éve létrehozott alapítványt vezet, melynek célkitűzése a magyar nyelv státuszának javítása Felvidéken. Közreműködött egy anonim mozgalom létrehozásában, mely a magyar nyelvhasználat ügyének fejlesztéséért dolgozott. Örs értékmentőként is tevékenykedik: műemlék épületek mentésében, romok gondozásában vállal aktív szerepet.

A Continest Zrt. stratégiai igazgatója, Tegzes Dániel elmondta, a cég indulásakor, 2017-ben, egy holland technológiát hoztak Magyarországra, melyet magyar mérnökök segítségével továbbfejlesztettek. Konténer alapú, nagy hozzáadott értékű termékeikkel kiszolgálnak fesztiválhelyszíneket, s jelen vannak a haditechnika és az egészségügy területén is. Termékeiket 2021 óta Fehérváron gyártják.

Gyermekkorából hozta magával a természet szeretetét Potyó Imre természetfotós, aki számára a munkája egyszerre a hivatása is. Amikor épp nem a fényképezőgép lencséjén át örökíti meg a természet legszebb pillanatait, akkor a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban környezeti nevelőként mutatja be az ifjabb korosztálynak környezetünk szépségeit. Hitvallása: Azt tudjuk igazán megvédeni, megszeretni, amit megismerünk.

A rendezvényt Bódis Bence, a székesfehérvári KP diákja moderálta. Rendkívül felkészülten és rátermetten koordinálta a témában és a résztvevők létszámában is kihívást jelentő beszélgetést.