Olvasási idő: 2 perc

A sümegi Fehér-kövek természetvédelmi terület kilátópontjáról tekintettek szédítő mélységbe a zalaegerszegi hetedik évfolyamos FIT-esek az év első MCC-s élményprogramján.

A geotúra során a diákok megismerték a Dunántúli-középhegyvidék morfológiáját, megtudták, hogy a környező hegységek fő kőzetanyagát elhalt meszes vázú élőlények üledéke adja, amelyek közül számos még ma is jól kivehető szabad szemmel is.

Nem csupán geológiai ismeretekre tettek szert, hanem természetes lelőhelyükön vizsgálták és „simogatták” meg a mészkőbe tömörödött maradványokat és élőben látták a tankönyvekből már ismerős vetőket, kőzetréseket. A természetföldrajzi aspektus mellett az ezeréves Magyar Királyság szent lovagkirályának, I. Lászlónak a legendáját is hallották, illetve a török kor helyi kihívásairól, az erdőkbe menekülés nehézségeiről és a múlt század mindennapjairól, érdekességeiről is szó esett. A csoport kellemesen elfáradt a lélegzetelállító hazai tájak hegyet-völgyet bejáró csodálata közben. Habár „Szent László pénzének” gyűjtésétől pénztárcájuk nem lett vastagabb, az élményektől mindenképpen gazdagabbá váltak testben és lélekben.  A közös utazás során, illetve túra közben is a legváltozatosabb témákban folyt eszmecsere.

Az oktatási profilon túlmutató és az MCC-s közösséget erősítő élményprogramok kiváló lehetőséget biztosítanak arra, hogy a Fiatal Tehetség Program diákjai minőségi időt tölthessenek együtt. A kurzusokból kiszakadva, új kontextusba kerülnek a párbeszédek, alkalom adódik a személyesebb kapcsolat ápolására, a barátságok elmélyítésére. Igazán tartalmas napon van túl a csapat, őszintén reméljük, hogy még sokáig emlékezni fognak a túrára!