Olvasási idő: 2 perc

Az év minden napján, 24 órás szolgálatban működik a megújult révfülöpi mentési pont a Mathias Corvinus Collegium támogatásának köszönhetően. A helyiek szerint a fejlesztés mérföldkő nemcsak a település, hanem egész Veszprém vármegyében.

Az MCC-nek kiemelten fontos a helyi közösségek támogatása, így az intézmény aktívan részt vesz a képzési központokkal rendelkező városok életében. Ez történt Révfülöpön is, ahol a tehetséggondozó intézmény mintegy 15 millió forintos támogatásával valósulhatott meg az a fejlesztés, amelynek eredményeképpen még júniusban átadhatták a megújult mentési pontot.

A fejlesztés nem csak a Révfülöpön élők, hanem a környező településeken lakók, nyaraló tulajdonosok, és az idelátogató vendégek biztonságát is nagymértékben növeli – összegezte az elmúlt hónapok tapasztalatát Kondor Géza. Révfülöp polgármestere szerint a megújult bázis lehetővé teszi az itt szolgálatot teljesítő OMSZ dolgozóknak, hogy 12 hónapon keresztül 24 órás szolgálatot láthassanak el kulturált körülmények között, gazdaságos fenntartási költségek mellett.

Nátrán Albin, a mentési pont vezetője úgy véli, hogy az MCC támogatásával megvalósuló fejlesztés mérföldkő nemcsak a település, hanem egész Veszprém vármegyében, hiszen a megye egyik fehér foltját sikerült megszüntetni. Így a mentők sürgős esetekben már negyedórán belül a helyszínen vannak Révfülöpön és a település 15-20 kilométeres környékén. A felújításnak köszönhetően lehetőség van arra is, hogy a mentési pont mentőállomásként üzemeljen a jövőben – hangsúlyozta a vezető mentőtiszt.