Olvasási idő: 2 perc

Legendás sportolókat hívott meg kerekasztal-beszélgetésre a zalaegerszegi Mathias Corvinus Collegium. A Halhatatlan Magyar Sportolók Egyesületének két tagja, Kőbán Rita olimpiai bajnok kajakozó és Jónyer István világbajnok asztaliteniszező szereplését óriási érdeklődés övezte.

Kőbán Rita családjában ötödik lányként született. Miután felismerte, hogy a sportban jobb lehet nővéreinél, egészen egyedit szeretett volna létrehozni. Töretlen és törhetetlen akarat párosult a kemény fizikai munkához, hihetetlen céltudatosság és szorgalom övezte pályáját. Már kezdő kajakosként kialakult benne az eltökéltség, hogy a világ legjobbja lesz. A sportág királynője a zalaegerszegi MCC-ben arra bíztatta a fiatalokat, hogy bátran vágjanak bele új kihívásokba! Semmit ne halasszanak el, használjanak ki minden lehetőséget, szerezzenek élményeket és a célhoz vezető úton szembejövő akadályok ellenére se adják fel soha!

Jónyer István diósgyőri fiatalként felismerte, hogy a sport, az asztalitenisz számára az a lehetőség, amellyel élve esélye van az akkoriban a sajtóban szereplő világjárta emberek életszínvonalát elérni. Így hát kihasznált és megteremtett minden alkalmat arra, hogy gyakorolhasson. Előfordult, hogy talicskán tolta el az asztalt az egyesülettől, hogy odahaza hónapokon át minden nap gyakorolva utolérhesse, majd legyőzhesse ellenfeleit. Idővel még keményebb, eltökéltebb és ezzel együtt egyre sikeresebb lett. A Nemzet Sportolója minden alkalommal rendíthetetlen nyugalommal és kizökkenthetetlen precizitással dolgozott.

A két sportnagyság nemcsak a magyar, de az egyetemes sport legnagyobbjai is. Eredményeik mögött céltudatosság, akarat, kitartás, alázat és szorgalom húzódik meg. A közönségre rendkívül inspirálóan hatott a jelenlétük, a beszélgetést figyelem, kíváncsiság és csodálat kísérte.