Olvasási idő: 1 perc

Az MCC tehetséggondozási programjának előnyei csak közösségben valósulhatnak meg teljes mértékben. Abban hiszünk, hogy a tehetség, a tudás, kemény munkával bontakoztatható ki, szerezhető meg. Fontos, hogy ne csak a diákok, de az MCC-ben tanuló tehetségek szülei is közvetlenül profitáljanak az MCC által nyújtott lehetőségekből, így ők is részesei lehessenek a közösségnek.

Ezért is szerveztünk Pécsett immáron sokadszorra Exkluzív Szülők Akadémiáját, ahová a pécsi MCC-ben tanuló általános iskolás, középiskolás és egyetemista diákok szüleit invitáltuk meg. Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus „Miért nem értjük egymást – A közös nevezők nyomában” című előadására rengetegen voltak kíváncsiak, ismét teltházzal zajlott az esemény.

A szakember olyan fontos kérdésekre igyekezett gyakorlati tanácsokkal szolgálni, mint hogy milyen síkokon tudjuk fejleszteni az egymás közötti kommunikációt? Mire kell odafigyelnünk érzelmi és logikai szinten? Hogyan érthetne meg minket valaki más, hogyha még saját magunkat sem értjük? Mennyire fontos az önvizsgálat? Valóban ismerjük-e a másikat? Mennyire lehet káros a családon belüli kommunikáció esetén a demagóg hozzáállás?

„A hídépítés nem lehetséges anélkül, hogy mi magunk ne változtassunk” - foglalta össze mondanivalóját a szakember.