Olvasási idő: 2 perc

A világ legfittebb női sportolójával találkozhatnak mindazok, akik részt vettek az MCC-Mindset Pszichológia Iskola kerekasztal beszélgetésén, amelynek vendége egy különleges sportág bajnoka volt. Horváth Laura az első magyar versenyző, aki a dobogó legfelsőbb fokára léphetett a CrossFit Games eredményhirdetésénél – ezzel pedig véglegesen beírta magát a CrossFit történetébe.

A CrossFit a funkcionális edzés alapjaira épül, annak eszköztárát alkalmazva egyaránt merít a súlyemelés, erőemelés, gimnasztika és az állóképességi sportok területéről. Több, mint száz érdeklődő volt kíváncsi a CrossFit Games idei bajnokának életútjára, versenybeszámolójára és élményeire. Az eseményt Fülöp Ákos a Pszichológia Iskola Sport és Teljesítmény műhelyének vezetője nyitotta meg, a beszélgetésen Menczel Zsuzsa vezetésével Horváth Laura, Games győztes atlétanő és Horváth Kristóf, edző vettek részt.  

A kerekasztal több fő kérdéskört is érintett: górcső alá vette Laura életútját, és szó esett a CrossFit Games feladatairól és az ezzel járó kihívásokról, de a sportoló távlati céljait is megismerhették az érdeklődők. Továbbá arra is fény derült, hogy miből merítette Laura a motivációt ehhez az emberfeletti teljesítményhez és milyen erőforrásokat mozgósít magában, ha úgy érzi feladná. Az érdeklődők megtudhatták azt, hogy milyen sportpszichológiai praktikákat vethetnek be a maximális teljesítmény elérése érdekében.