Olvasási idő: 2 perc

Stílus és politika címmel tartott teltházas előadást Dr. Schiffer Miklós a pécsi MCC-ben. A stílusszakértő elmondta, jó emlékei vannak a városról, hiszen fiatalabb éveiben udvarolt egy pécsi hölgynek és bár a kapcsolat nem volt hosszú életű, a városról való jó emlékek megmaradtak. Az üzletember szerint 1945-ig a magyar öltözködéskultúra világszínvonalúnak számított, ám ez után sajnos komoly hanyatlásnak indult. Ezért látta fontosnak a 90-es évek végén létrehozni tanácsadó cégét.

A divatszakértő szerint a stílus nem kor, vagy testalkat és pénz kérdése. Ez egy örök játék, ami életünk végéig tart. „Stílusunk akkor van, ha tudatosan választjuk és viseljük az egyes darabokat és elfogadjuk önmagunkat. A divat folyamatos körforgásban van. Ezzel nincs is probléma, ez a dolga. Viszont nem kell mindent bevennünk a ruhatárunkba. A stílusunkat mi magunk építjük.” – Mondta Schiffer Miklós.

A szakértő szerint a jelenlegi divat nagyon harsánnyá vált és túl sok a felirat. Az „antisikk” lett a sikk, amire ráadásul rengeteg pénzt költenek a fiatalok. „Az a menő, ha nagyon sok pénzből, nagyon rosszul nézünk ki. Meg kell tanítani a fiataloknak, mik a hagyományos értékek. A klasszikus az, ami kiállta az idő próbáját” – Tette hozzá az író-üzletember.

Az előadás második részében az öltözködés, politikai életben megjelenő aspektusairól beszélt a stílustanácsadó. Schiffer Miklós szerint egy karizmatikus politikusnak elengedhetetlen a pozitív „én-brand” kialakítása, melynek központi összetevője az öltözködés. „Churchill volt az első, aki felismerte a fontosságát és tudatosan használta az imázst. Ezt később Kennedy tökélet