Olvasási idő: 2 perc

Gyönyörű, békés kis környék Kászonjakabfalva mellett, hol az MCC ékszerdoboza, a veresszéki központ rejtőzik. Kalandos úton, erdők közt jutunk el a nyugalom szigetére, ahol otthonos környezet vár minket. A házigazdák a legfinomabb helyi ételekkel, minden igényt kielégítő kényelemmel, dézsával, nagyszerű programokkal készülnek. A mi feladatunk mindössze a pihenés, feltöltődés, a helyi sajátosságok, a múlt és a jelen megismerése.

Első nap hegyimentők vezetésével túráztunk a környéken, bemutatták a drónt, melynek segítségével feltérképezték, van-e vadállat, medve a közelben, meséltek a munkájukról, mindennapjaikról, a vidék adta lehetőségekről. Délután egyik házigazdánk, Kincső tartott egy igen izgalmas, játékos foglalkozást, ahol a lakosság eredetét, a különböző szokásokat, viseleteket, a történelem befolyását ismerhettük meg.

Szombaton ellátogattunk Szépvízen a Székely Határőr Emlékközpontba, bepillantást kaptunk a háborúk, politikai döntések viharában élő ősök mindennapjairól, a kitartásról, nem mindennapi küzdelemről, mely mai napig élesen él a családok elbeszéléseiben. Délután felsétáltunk Csíksomlyón a búcsú helyszínére, itt található a Makovecz Imre által tervezett híres Hármashalom-oltár is. A gazdag szakmai programoknak, valamint a pihentető környezetnek köszönhetően teljesen feltöltődve tértünk haza. Köszönjük a páratlan lehetőséget, valamint a veresszéki csapat kiváló munkáját.