Olvasási idő: 2 perc

Nagy lehetőség áll a tehetséges győri és Győr környéki fiatalok előtt, hiszen szeptemberben Győrben is megkezdi működését az MCC, a városban a FIT és a KP programok mellett az Egyetemi Program is otthonra talál.

Ennek apropóján nyílt napot tartott a Mathias Corvinus Collegium győri képviselete 2021 június 19-én szombaton a képzési központ épületében, az egykori Hotel Konferenciában.

A több mint száz érdeklődő részvételével megtartott rendezvényen dr. Fekete Dávid képviselet-vezető elmondta: „Történelmi pillanat a mai, hiszen az érdeklődők első alkalommal pillanthatnak bele Győrben az MCC-s életérzésbe”- fogalmazott a képviselet-vezető.

A szakmai program keretei között Cséfalvay Zoltán az MCC Technológia Műhely vezetője előadását hallgathatták meg a technológiai jövőképekről, amit egy az EU jövőjéről szóló angol nyelvű kerekasztal-beszélgetés követett Rodrigo Ballester (MCC Európai Tanulmányok Műhely) műhelyvezető és Jorge González-Gallarza vendégoktató részvételével. A FIT-es diákok eközben Vecsei Ákos, az MCC FIT oktatójának robotika foglalkozásán vehettek részt, míg a vitázás iránt érdeklődőknek Surjányi Fanni, az MCC Vitaakadémia szakmai igazgatója tartott vitaworkshopot.

A résztvevők tájékozódhattak a győri képzésekre való jelentkezés feltételeiről, megismerhették a szeptembertől induló programok felelőseit.

Az MCC szélesre kívánja tárni a győri tehetséggondozó központ kapuit a helyi fiatalok mellett azok előtt is, akik szívesen bekapcsolódnának a nyitott előadásokba, szakmai programokba. Fontos célunk, hogy a jövőben a diákok igényeit figyelembe vevő, összetartó közösséget építsünk, amelynek tagja jobban elmélyülhetnek majd az egyes társadalomtudományi tématerületekben, neves szakértők és közéleti személyiségek szakmai előadásait hallgatva.  

Fotós:Marcali Gábor