Olvasási idő: 2 perc

2019. március 2-án XII. alkalommal került megrendezésre a Mathias Corvinus Collegium diákjai által szervezett Corvin Jótékonysági Bál.

2019. március 2-án XII. alkalommal került megrendezésre a Mathias Corvinus Collegium diákjai által szervezett Corvin Jótékonysági Bál. A 300 fő részvételével lezajlott telt házas rendezvény a teljes bevételével, 700 000 forinttal támogatta a Bokréta Lakásotthoni, Gyermekotthoni Központ és Általános Iskola, ezen belül is az ATTIKA Lakásotthon munkáját.

Magyarország legnagyobb, egyetemisták által szervezett jótékonysági bálja az elmúlt több mint egy évtizedben mindig olyan szervezeteket, alapítványokat támogatott, amelyek hasznos társadalmi célokat tűztek maguk elé. A szervezők célja többek között most is az volt, hogy felhívják egyetemista társaik figyelmét a társadalmi felelősségvállalás és a jótékonyság fontosságára.

Az idei év támogatott intézménye, az ATTIKA Lakásotthon 3–17 éves kiskorúak, különleges szükségletű gyermekek ellátását és fiatal felnőttek utógondozását végzi. A hozzájuk érkező gyermekek általában már nagy hátránnyal, lemaradással érkeznek az oktatás és a szociális készségek tekintetében, és az otthon az e téren való felzárkózásban nyújt segítséget.

A Corvin Bált szervező csapat már ősszel nekiállt az előkészületeknek, hogy minél színvonalasabb rendezvényt biztosítson a vendégeknek, akiket a „Roaring 20’s” hangulatát megidézve vártak március 2-án.

A CMA Jukebox a 20-as évek zenei világát felidézve emelte a hangulatot, majd a tombolahúzás izgalmai következtek, ahol több mint 70 nyeremény várta szerencsés tulajdonosát. A bál további hangulatáról DJ Gyurex gondoskodott.

A rendezvény nagyon jó visszajelzéseket kapott, és a nagylelkű támogatóknak és vendégeknek hála rekordösszegű adományt sikerült összegyűjteni és átadni az ATTIKA Lakásotthonnak. Reméljük, a következő években is megmarad és erősödik a bál társadalmilag elismert hagyománya.

A bálon készült további képek az alábbi linken érhetők el.