Olvasási idő: 3 perc

2021. június 19-én, szombaton tartott nyílt napot az MCC Pécsi Központja.

 A rendezvény célja az volt, hogy a pécsi diákok, szüleik és a helyi pedagógusok betekintést nyerhessenek az MCC szeptembertől elinduló Fiatal Tehetség- Középiskolás-, valamint Egyetemi Programjaiba.

Az ősztől induló MCC-s Programok számos lehetőséget tartogatnak a kíváncsi és a világról többet megtudni vágyó pécsi diákok számára is. Pécsi Központunk az általános iskola felső tagozatától egészen az egyetemi tanulmányok végéig elkísérheti a régió tehetséges diákjait.

Az eseményen dr. Lovász István, Pécs Megyei Jogú Város jegyzője, valamint Pónusz Róbert, az MCC Pécsi Központjának képviselet-vezetője köszöntötte a résztvevőket.

A nyílt nap egyik fontos eleme volt a Pécsett is elérhető képzési programok ismertetője.Vatiné Kis-Tar Edit (Fiatal Tehetség Program), Vas-Hüber Gabriella (Középiskolás Program), valamint Pónusz Róbert (Egyetemi Program) mutatták be a különféle korosztályok számára elérhető MCC-s képzéseket és jövőbeli lehetőségeket. Az érdeklődők betekintést nyerhettek az MCC egyedülálló képzési módszereibe, melyet előadásokon, workshopokon keresztül mutattunk be. Kovács Zoltán, az MCC Üzleti Ismeretek Műhelyvezetőjétől, illetve Szűcs Izabellától, az MCC- Mindset-Pszichológia szakpszichológusától hallhattak izgalmas előadásokat, majd az interaktív workshop színesítette a programot.

Dr. Kiss Rajmund, Diplomáciai Műhelyvezető, Dr. Szijártó István, a Pécsi Tudományegyetem nemzetközi joggal foglalkozó szakembere és dr. George Bogden az MCC Visiting Fellowship kutatója egy kerekasztal-beszélgetésben külpolitikai kérdésekről osztották meg gondolataikat. A legfiatalabbakat dr. Farkas Eszter az MCC Fiatal Tehetség program oktatója kalauzolta el a természettudományos kísérletek világába.

Vendégeink között köszönthettük többek között dr. Hargitai János országgyűlési képviselőt, prof. dr. Fedeles Tamást, a Pécsi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettesét, valamint Koczka Viktort, a Pécsi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának elnökhelyettesét is.

Nagy örömünkre szolgál, hogy több mint 100 résztvevőt köszönthettünk az első pécsi nyílt napon, bemutatva jövőbeni elképzeléseinket, céljainkat.

Az MCC Pécsi Központjának célja, hogy a pécsi és Pécs környéki fiatalok számára egy aktív, szellemi- és kulturális központot hozzon létre, mely változatos programokon, neves hazai- és nemzetközi szakemberek előadásain és egyéb, életre szóló élményeken keresztül támogassa a régió tehetségeinek kibontakozását.