Olvasási idő: 3 perc

Szeptember első hétvégéjén tartották Erdélyben az MCC Fiatal Tehetség Programjának (FIT) felvételijét.

A FIT 2020-ban kezdte meg működését Erdélyben, ahol először Sepsiszentgyörgyön valósult meg a FIT program. A program tevékenységei idén szeptembertől a következő erdélyi városokban érhetők el: Arad, Csíkszereda, Kolozsvár, Marosvásárhely, Nagyvárad, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti. Ennek apropóján szeptember első hetében a hosszú jelentkezési időszak zárásaként lezajlott a felvételi, amit minden városban nagy érdeklődés övezett.

A többszörös túljelentkezés miatt mind a hét helyszínen több napot vett igénybe a felvételi lebonyolítása, az erdélyi FIT-esek óriási lelkesedésének és motivációjának, és a magyarországi kollégákkal való együttműködésnek köszönhetően egy sikeres felvételi időszakot tudhatnak maguk mögött az erdélyi központok.

A felvételi rengeteg felejthetetlen, örömteli, vagy éppen vicces pillanatot okozott régióvezetőinknek, akik már alig várják, hogy elkezdődjenek a képzések és egy családias közösséget alakítsanak ki a programba bekerült fiatal tehetségekből.

A FIT az általános iskolásokat megcélzó, iskolai oktatást kiegészítő tehetséggondozó program, amely olyan területekre nyújt betekintést a gyerekeknek, amelyek nincsenek jelen a közoktatásban, viszont a mindennapi élet, a jövőjük szempontjából fontosak; mindezt komplex, játékos oktatás, élménypedagógia segítségével. A felvételt nyert iskolások a tanév során a vasárnapi nyílt napon bemutatott kísérletezéseken kívül bepillantanak a robotika világába, tanulnak a művészet és a matematika kapcsolatáról, okulnak a környezetvédelemről, tudatos internethasználati képzésben részesülnek, és formálódik a pénzügyi látásmódjuk is. A FIT Program egészen nyolcadikos korukig kíséri el a diákokat.

Az MCC egy exkluzív tehetséggondozó intézmény, amely Kárpát-medence-szerte nyújt a hagyományos iskolarendszeren túlmutató, ingyenes, társadalmilag hasznos, közösségi célokat szolgáló képzéseket az általános és középiskolás korú fiataloktól kezdve egészen a felsőoktatásban tanuló vagy már diplomás korosztályig. Az MCC speciális tudást, összetartó közösséget és maradandó élményeket kínál a felvételt nyert diákoknak.