Olvasási idő: 3 perc

A Collegium diákjai jótékonysági sakkversenyt rendeztek a Tarnabodi Általános Iskola és Óvoda részére.

2020. febuár 8-án jókényosági sakkversenyt rendeztek az MCC diákjai. Az MCChes elnevezésű verseny a Máltai Szeretetszolgálat által üzemeltetett Tarnabodi Általános Iskola és Óvodát támogatta a nevezési díjakból befolyó összegből.

Idén, a verseny történetében második alkalommal rendeztük meg az MCChess Jótékonysági Sakkversenyt. Az esemény a sakkjáték népszerűsítése mellett jótékony célt is szolgált: a nevezési díjakból és az adományokból befolyt összeget a Máltai Szeretetszolgálat tarnabodi “Jelenlét” programjának javára ajánlottuk fel. 

A verseny amatőr és profi kategóriában, több mint 50 fő részvételével zajlott, amelyen a gyerekektől kezdve az időseken át, minden korcsoport képviseltette magát. A legfiatalabb versenyző 8, a legidősebb 79 éves volt. Az eseményre már a reggeli órákban sok versenyző érkezett, főként azok, akik vidékről utaztak fel a verseny miatt. Ennek köszönhetően már a kezdés előtti órákban is nagy volt a nyüzsgés a földszinti aulában.

A rendezvényt reggel 10 órakor Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese nyitotta meg köszöntőjével. Ezután Lázár Viktor, a jótékonysági sakkverseny idei főszervezője szólt néhány szót a közönséghez, nem sokkal később pedig kezdetét is vette a verseny.

A mérkőzések 7 fordulós svájci rendszerben zajlottak, a teremben a feszült koncentráció csendjét csak a sakkfigurák koppanása törte meg. A versenyzőknek a játszmák között lehetőségük volt a feltöltődésre is: finom péksüteményekkel, kávéval és teával vendégeltük meg őket a Fornetti jóvoltából. Az utolsó mérkőzéseket 15 órakor játszották le, ezután pedig átadtuk a díjakat. A 2020-as MCChess Jótékonysági Sakkverseny győztese amatőr kategóriában Gönye László Bálint, a profik FIDE értékszám szerző versenyében Orsó Miklós lett.

 A verseny jó hangulatban zajlott, úgy gondolom, hogy mind a játékosok, mind a szervezők számára maradandó élményt adott.

 Papp Éva
Média/Kommunikáció szakirány, MCC

Az esemény fő támogatója: Fornetti
További támogatók: Csosch, Csodák Palotája, Sziklakórház, Concorde és Dumaszínház