Olvasási idő: 2 perc

Június 5.-én rendezték a Mathias Corvinus Collegium első miskolci nyílt napját.

A patinás Avas Szálló munkálatainak befejezéséig az MCC miskolci központjául a Szemere Bertalan utca nagypolgári épülete szolgál, így ide vártuk az előzetesen regisztrált érdeklődőket.

Nagy örömünkre szolgált, hogy minden programra óriási volt az érdeklődés. Közel százan vettek részt a szombati eseményen, szülők és diákok egyaránt. A látogatók megismerkedhettek a Mathias Corvinus Collegium programjaival (Fiatal Tehetség Program, (FIT), Középiskolás Program, Egyetemi Program), illetve a vitakultúra világával is.

Az MCC ott kezdődik, ahol a hagyományos oktatás véget ér. A nyílt nap célja az volt, hogy a miskolci diákok is megismerjék programjaink egyedülálló módszertanát. Hogyan is működik ez a gyakorlatban, milyen ismeretekre tehetnek szert, milyen eszközök állnak rendelkezésükre.

A FIT Program iránt érdeklődők a Természettudományos kísérletek és a Pénzügyi tudatosság kurzusok közül választhattak. Ötödikes diákjaink Fülöp Zsolt oktatónk segítségével végezhettek különféle izgalmas kísérleteket. A Pénzügyi tudatosság kurzuson hetedikes diákjainkat Földvári Gábor oktatónk érdekes szimulációs feladatokkal a start-upok világába kalauzolta. Mindkét kurzus látogatható volt a délelőtti és a délutáni órákban is.

A Középiskolás Program és az Egyetemi Program keretében is két előadást szerveztünk. A délelőtti órákban Dr. Kövér László tartott előadást a középiskolások számára ,,Globális problémák a globális klímaváltozás tükrében - avagy mit tehetünk saját magunk megmentéséért?” címmel, délután pedig Lanku Máté interaktív vitatréningjén keresztül a diákok az érveléstechnika és a vitakultúra világával ismerkedhettek.

A legfontosabb pedig, hogy még mind a három képzési programba lehet jelentkezni Miskolcon is!