Olvasási idő: 2 perc

Rontó Renátának, az RTP egyetemi program diákjának beszámolója a Roma Tehetség Program online képzésekre való átállásáról és az elmúlt időszak tapasztalatairól.

2020 tavasza soha nem látott helyzetet állított elénk, amikor hazánkban is megjelent a koronavírus: a diákok, hallgatók élete megváltozott, és otthonról kezdtek tanulni. Az alábbiakban Rontó Renátának, az RTP egyetemi program diákjának beszámolója olvasható a Roma Tehetség Program online képzésekre való átállásáról és az elmúlt időszak tapasztalatairól.

A vírus megjelenésével az én mindennapjaim is átalakultak: home office-ban kezdtem dolgozni, nem járhattam be az egyetemre és a könyvtárba sem. Az ELTE Politikatudományi Doktori Iskola harmadéves doktorandusza vagyok, és mindeközben az MCC Roma Tehetség Programjának hallgatója is. A képzések, amelyeket az MCC nyújt a hallgatóinak, a Covid-19 ellenére is gond nélkül megvalósultak a Zoom alkalmazásán keresztül. Az előadások – nagy meglepetésemre – online formában is nagyon élvezhetőek és követhetőek voltak, amelyhez nagy mértékben hozzájárultak a nagyszerű témák és természetesen maguk az előadók is.

Minden online óra jól sikerült és nagyon informatív volt, ilyen volt például április 4-én Timár Borbála médiapedagógus és Guld Ádám médiakutató előadása, ahol a tudatos médiafogyasztással és az influenszerek világával ismerkedhettünk meg. A Budapesti Corvinus egyetem oktatója, Rétvári Márton időmenedzsment és tanulási tippek kurzust tartott, majd pedig Zsidi Zsófia pszichológus önismereti és mindfullness tréningjén vehettünk részt április 18-án. A szemeszter utolsó képzési hétvégéjén, május 9-én pedig Pion István író, költő tartott kreatív írásgyakorlat kurzust. Úgy gondolom, hogy ezek a képzési alkalmak is hozzásegítettek ahhoz, hogy tartalmasan tudjam eltölteni a kijárási tilalom időszakát.

Minden diáknak és hallgatónak csak ajánlani tudom az MCC Roma Tehetség programját, ahova most jelentkezni is lehet. Sok sikert minden felvételizőnek!

 Rontó Renáta, RTP, Egyetemi program