Olvasási idő: 3 perc

Több mint 70 diák, sok érdeklődés, kíváncsi tekintetek és lelkesedés – így jellemezném a KMDSZ Nyári Egyetemen résztvevő diákokat.

Több mint 70 diák, sok érdeklődés, kíváncsi tekintetek és lelkesedés – így jellemezném a KMDSZ Nyári Egyetemen résztvevő diákokat, akik augusztus 24.-én az MCC kolozsvári irodájába látogatva az erdélyi Középiskolás Programba és a Kolozsvári Egyetemi Programba kaphattak betekintést a Mathias Corvinus Collegium munkatársai által.

Az első délelőtti előadáson a középiskolásoké volt a főszerep. Megismerték az erdélyi Középiskolás Programot, annak célkitűzéseit, három alappillérjét: a képzési napok, az online kurzusok és a csapatépítő táborok rendkívül nagy érdeklődést vontak maguk után, akadtak bőven kérdések is. Az előadás végén pár szóban a Kolozsvári Egyetemi Programot is megismerhették a résztvevők, majd ezt követte a 21 kérdésből álló online, interaktív vetélkedő, ahol a diákok letesztelték tudásukat és a friss ismereteiket is az MCC-ről, hisz a kvíz alkalmával általános műveltségi és az MCC programjaira vonatkozó kérdésekre kellett válaszolni. A résztvevők csapatokban, nagy izgalommal játszották végig a kérdéseket, majd a sok nevetés, sóhajtás és verseny után a nyertes csapat MCC nyereménycsomagban részesült.

A második előadás résztvevőiként leendő egyetemistáknak mutattuk be intézményünket és röviden a Középiskolás Programot, viszont itt a hangsúly már a Kolozsvári Egyetemi Programon volt. A három éves képzés a Kolozsváron tanuló első éves magyar egyetemistáknak, a környezetükért tenni akaró fiataloknak szól, mely által minőségi és ingyenes képzésekben vehetnek részt, hozzájárulhatnak az erdélyi magyar közösség fejlődéséhez és egy motiváló, támogató közösség tagjai lehetnek. Másod évtől szakirányos képzésben folytatják tanulmányaikat a hallgatóink - ez a képzési forma felkeltette a leendő egyetemisták érdeklődését és előszeretettel hallgatták az előző junior évfolyam tapasztalatait, élményeit, amelyeket MCC-s diákként éltek át. A beszélgetés végén szintén sor került a fent említett kvízre. Nagyon szoros volt a játékban résztvevő 10 csapat között a verseny az első helyért, így a nyertes csapat nagy örömmel és üdvrialgással fogadta a végeredményt és az MCC nyereménycsomagjait.

A KMDSZ Nyári Egyetem szervezői és az MCC közötti együttműködés mostanra már hagyománnyá vált, és minden évben szívesen jönnek az érdeklődő diákok, hogy megismerjék intézményünket, munkánkat illetve, hogy megtudjanak mindent arról, hogy hogyan lehetnek ők is a csapatunk tagjai.