Olvasási idő: 2 perc

Szeptember 15-én vette kezdetét a The Hungary Initiatives Foundation-nel (HIF) közösen indított Budapest Fellowship Programunk. A magyar és amerikai kultúrdiplomáciai kapcsolatot erősítő kezdeményezés keretén belül négy amerikai kutató látogat hozzánk, akik tízhónapos itt tartózkodásuk alatt magyar vonatkozású kutatásokat végeznek, az MCC-ben tanítanak , valamint ismerkednek hazánk kultúrájával és a magyar nyelvvel . Az ösztöndíjprogram egy bevezető orientációs héttel indult.

A programot megnyitó sajtótájékoztatón Anna Smith Lacey, a The Hungary Initiatives Foundation ügyvezető -igazgatója és Orbán Balázs, a Mathias Corvinus Collegium kuratóriumi elnöke ismertette a program célkitűzéseit és felépítését.

A kutatók az orientációs hét során számos, a magyar kultúrát, történelmet és politikát ismertető előadáson, szemináriumon és filmvetítésen vettek részt, ellátogattak a Parlamentbe, kiállításokon és történelmi emlékhelyeken jártak, az utolsó napon pedig a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Ludovika téri campusával ismerkedtek meg a dunai sétahajózás előtt.