Olvasási idő: 2 perc

Litkei Máté és Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke online formában tartott előadást az Erdélyi Politikai Iskola diákjainak a hétvégén.

Az Erdélyi Politikai Iskola negyedik képzési hétvégéjét április 17. és 19. között tartottuk volna meg Sepsiszentgyörgyön, a módosult körülmények miatt azonban változtattunk az eredeti terveken, így a résztvevők online formában és több rövidebb programon vehetnek részt a képzés májusi lezárultáig.

Ennek első állomásaként a múlt hétvégén két programpontot szerveztünk meg az Erdélyi Politikai Iskola diákjai számára. Április 18-án délelőtt Litkei Máté, az MCC kutatója tartott előadást Ki a felelős környezetünk állapotáért? címmel. Előadásában bemutatta a különböző környezetszennyezési metódusokat, beszélt arról, hogy a probléma megoldásában kinek milyen szerepe van a gazdasági szereplők közül, mindezt pedig ismert példákon keresztül szemléltette. Előadása után, kapcsolódva a témához, egy szimulációs vitára invitálta a résztvevőket, akik kisebb csoportokban dolgozhattak és saját maguk is megtapasztalhatták, mennyire nehéz a felelősségi körök tisztázása a különböző helyzetekben. 

Másnap Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke tartott egy Facebook live előadást Hol és kik hozták a politikai döntéseket az elmúlt 30 évben Romániában? címmel. Tamás Sándor egy idővonalon mutatta be az elmúlt 30 év azon fontos romániai eseményeit, amelyek a magyar kisebbséget érintették, majd ezek következményeit tárta fel. A résztvevők kommentben tehették fel kérdéseiket, melyre a program végén kaptak választ.