Olvasási idő: 2 perc

Magyarország Kormánya a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki, ami érinti az MCC működését is.

Magyarország Kormánya a 40/2020. (III. 11.) Korm. rendelettel Magyarország egész területére veszélyhelyzetet hirdetett ki, ami érinti az MCC működését is. Ennek következtében a Mathias Corvinus Collegium vezetősége az alábbi átmeneti intézkedésekről rendelkezik, 2020. március 12. 12:00 órai hatályba lépéssel:

 1. A hazai és a külhoni programok esetében is a működési területre vonatkozó országos és helyi szabályokkal összhangban és arányában fogunk intézkedéseket hozni.

2. A középiskolai és egyetemi oktatási programunk kontaktalkalmait a vészhelyzet fenntartásáig felfüggesztjük. A középiskolás program (KP) e-learning anyagait a felfüggesztés nem érinti.

3. A középiskolai és egyetemi oktatási programunk esetében távoktatási módszertanokkal fogjuk pótolni a kiesett alkalmakat, illetve várhatóan a tanév is meghosszabbításra kerül. Ezek pontos dátumáról és részleteiről a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást.

4. Az Egyetemi Program esetében a 2020. március 13. és 20. közötti időszak között előrehozott tavaszi szünetet rendelünk el, 2020. március 23. napjától kezdődően távoktatási módszerekkel folytatódik az oktatási tevékenység.

5. A budapesti Egyetemi Program hallgatóira vonatkozó külön szabályok az oktatási tevékenység felfüggesztésének időtartama alatt, azaz 2020. március 12. 12:00 órától:

    a) a magyar állampolgár vagy Magyarországon állandó lakóhellyel rendelkező kollégistának a kollégiumot haladéktalanul (2020.       március 15-ig) el kell hagynia, és haza kell térnie állandó lakóhelyére;

    b) a külföldi lakcímmel rendelkező hallgató kérvényezheti a bennmaradást, ha hazaköltözése jelenleg nem megoldható.

6. A munkatársak az általános járványügyi eljárások betartásával az eddigi munkarend szerint kötelesek feladataiknak eleget tenni.

7. Az Egyetemi Program oktatóinak minden segítséget biztosítani fogunk, hogy kurzusaikat távoktatási formában minél magasabb színvonalon meg tudják tartani. Az egyeztetésekre 2020. március 13. és 22. között kerül sor.