Olvasási idő: 2 perc

Gőzerővel folyik a felvételi a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Egyetemi Programjának Juniorképzésére, amelyre idén rekordszámú az érdeklődés.

A budapesti központ mellett szeptembertől már Debrecenben, Győrben, Miskolcon, Pécsett és Szegeden is indul az MCC nappali tagozatos egyetemistáknak szóló képzése, amely belépőt jelent az MCC Egyetemi Programjának teljes képzésébe.

Az Egyetemi Program az MCC tehetséggondozási tevékenységének zászlóshajója. A Program során a diákok folyamatos mentorálásban részesülnek, az elméleti tudás átadása mellett gyakorlati tapasztalatokkal is gazdagodnak. Neves professzoroktól, szerzőktől, vállalati és kormányzati döntéshozóktól, külföldi szaktekintélyektől hallgathatnak előadásokat, emellett hazai és külföldi ösztöndíjakra pályázhatnak.

Az Egyetemi Program célja, hogy azoknak a tehetséges diákoknak adjon a később, a munkaerőpiacon is hasznosítható tudást, akik szeretnének többet kihozni az egyetemi éveikből. Az ide bekerült diákok rendkívül magas színvonalú oktatásban részesülnek.

A tanulás mellett a diákközösség és közösségépítés is rendkívül fontos. Az MCC folyamatosan bátorítja a fiatalokat, hogy indítsanak önálló kezdeményezéseket, vegyenek részt minél aktívabban az egyetemi program életének formálásában. Olyan – évek óta nagy sikerű – projektek valósultak meg a diákok szervezésében, mint a Corvin jótékonysági bál, a Summer Academy, vagy az MCC  Jótékonysági sakkverseny.

További információk ITT