Olvasási idő: 3 perc

Elsó KP-s rendezvényem volt és nagyon vártam. Tudtam, hogy élményekkel fogok gazdagodni, de arra nem számítottam, hogy egy ilyen jó társaság segítségével.

"Péntek volt, és a szokásosnál is jobban vártam, hogy véget érjen a tanítás, hisz délután kezdődött az MCC e-KP Téli Tábora. A buszozás egész jól telt, bár csak Csíkszeredában ültem fel. Az érkezés után elfoglaltuk a szállást és kezdetét vehette a – többünk számára az első – KP-s rendezvény.

A vacsora után egy beszélgetésen vehettünk részt, amelyet Lánczi Péter, az MCC ügyvezetőigazgató-helyettese tartott. Sok kérdésre kaptunk választ, beszélgettünk például a továbbtanulásról, felvételizésről, pályaorientációról, MCC-ről, sőt, még főzési tippekkel is gazdagodhattunk. Ezt követően éjszakába nyúlóan csapatépítő és ismerkedős, valamint ügyességi játékokat játszottunk, amelyek során megtudhattuk, hogy két papírzsebkendő és egy ping-pong labda simán kifog rajtunk, valamint azt is, hogy miért nem szeretünk bulizni.

A második nap teljes egészében az esetoldásé volt, Ábrahám Zsolt, a CaseSolvers társalapítója és vezetője volt vendégünk. A képzési nap elején interaktív előadáson vettünk részt, amelynek bevezető jellege volt, és a különféle taktikákat vicces és érdekes szituációs játékokon keresztül próbáltuk ki, többek közt részesei lehettünk egy szokatlan leánykérésnek. A nap workshoppal folytatódott, amelynek keretein belül szívhattuk magunkba a tudást, a délelőtt folyamán elsajátított elméleti tudást gyakorlatba helyezhettük. Este a Drama Night közben nagyon jól szórakoztunk az általunk összeállított kis színdarabokon, számtalan poén elhangzott, amely a táborlakók számára egy örök inside joke marad, ilyen például, hogy Hófehérke „kibrexitelte” a kapcsolatból a Szőke Herceget.

A szabadidőnkben folyton beszélgettünk, második este fenn is maradtunk sokáig, és rájöttünk, hogy annak ellenére, hogy eleinte senki nem ismert senkit, vagy ha igen, akkor is csak kevés embert, hasonlítunk egymásra, sok közös van bennünk, így hamar összeszoktunk, összebarátkoztunk, olyannyira, hogy már azt tervezgettük, hogy kivel és melyik fesztiválon fogunk találkozni.

A három nap alatt nagyon sok mindent tanultunk és tapasztaltunk, például, hogy a karfiolleves megevésért akár jutalmat is kaphatunk, és letesztelhettük azt is, mennyire gyorsan lehet meginni egy forró kávét, mikor gyorsan kell visszamenni a szállásra. A vendégeknek, előadóknak és legfőképpen a táborvezetőinknek köszönhetően több különböző középiskolásból érkező diákból igazi csapatot, már-már családot kovácsoltak, és mindenki számára egy szuper, élmény dús, felejthetetlen élményt adtak."

 Bartha Gréta, Márton Áron Gimnázium, Csíkszereda