Olvasási idő: 2 perc

A hétvége során a szakmai képzési alkalmak mellett a Parlamentbe is ellátogattak diákjaink.

Február 21. és 24. között tartottuk meg az Erdélyi Politikai Iskola harmadik képzési hétvégéjét, melynek helyszíne ezúttal Budapest volt. 

Az első nap délutánján diákjaink egy Aktuálpolitikai Kérdezz - felelek keretei között tehették fel kérdéseiket a meghívottnak, Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszternek, majd Mark Higgie, korábbi magyar EU/NATO/brüsszeli nagykövet előadását hallgathatták meg.

A második nap során Börszörményi-Nagy Gergely, a Design terminál ügyvezető-tulajdonosa a technológia és a hatalmi elit változásáról beszélt a résztvevőknek, majd Surjányi Fanni, az MCC alumnája avatta be diákjainkat a vitázás rejtelmeibe. A délután folyamán Politikai közvéleménykutatás a gyakorlatban címmel tartott előadást Faragó Csaba, a Századvég Alapítvány külügyi vezetője és Dr. Pillók Péter, a Századvég AlapítványTársadalomtudományi Kutatócsoportjának vezetője.

A vasárnap a kötetlenebb programokról szólt: elsőként a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben egy vezetett sétán vehettek részt diákjaink, délután pedig a Terror Háza Múzeumba látogathattak el. De a szakmai program sem maradhatott el: Szöllősi Tamás, az Erdélyi Politikai Iskola alumnusa Székelyföld marketinstratégiájáról beszélt a program résztvevőinek.

Az utolsó napon a Parlementbe látogathattak el diákjaink, majd meghallgathatták Pánczél Károly országgyűlési képviselő előadását, majd pedig beszélgethettek Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkárral és Varga Judit igazságügyi miniszterrel. 

Fotók: Gyurkovits Tamás, MCC