Felvételi kiírás (MCC-s diákoknak)

A Mathias Corvinus Collegium felvételt hirdet 
Vezetőképző Akadémiájának 
2021 őszén induló egyéves intenzív képzésére.


Több mint 15 éve az iskolapadot koptatod? Unod, hogy középszerű, tehetetlen emberek hoznak döntéseket feletted? Minden képzésen csak azt magyarázzák el neked, hogy mi az, amit nem tudsz megcsinálni, és még 200 000 oldal olvasnivalót várnak el tőled? Szeretnéd már végre kipróbálni magad élesebb feladatokban, mint egy használati útmutató 12 oldalának magyarra fordítása? 

Az MCC Vezetőképző Akadémia pont neked van kitalálva, mert itt a képességeidet valós helyzetekben próbálhatod ki, a teljesítményedre egyedi, személyre szabott visszacsatolást és arra épülő fejlesztő képzési programot kapsz. Ráadásul része lehetsz a Kárpát-medence legmotiválóbb és legszerteágazóbb közösségének, ami elkísér későbbi utadon, és segít érvényesülni életed számos területén.

Ha Te olyan, az alapképzésed 3. évét (legalább 5 lezárt szemeszter) végző hallgató/mesterképzésben részt vevő hallgató/frissdiplomás/már munkatapasztalattal rendelkező fiatal vagy, aki motivált abban, hogy kitűnjön képességeivel a munkaerőpiacon, hazai és nemzetközileg elismert szakemberektől szerezzen versenyképes tudást, és gyakorlati tapasztalatot, akkor ez a program Neked szól!

A Vezetőképző Akadémia képzésének nyelve alapvetően angol.

(A képzésről bővebben itt olvashatsz.)

Jelentkezz a Vezetőképző Akadémiára!


A felvételi eljárásról

A felvételi jelentkezés határideje: 2021. május 10. (hétfő) 23:59

Az előzetes felvételi követelményeknek megfelelt jelentkezők 

 • pszichometriai teszten,
 • egy 2 órás intelligencia- és szókincsteszten, valamint 
 • kétkörös szóbeli meghallgatáson vesznek részt a Collegium épületében. 

Az eljárást a kialakult járványügyi helyzet előírásaihoz alkalmazkodva alakítjuk ki. Amennyiben a felvételi időszakban még mindig nem javasolt a személyes találkozás, úgy az írásbeli és szóbeli is online történik.

A felvétel kiértesítésének várható időpontja: 2021. május vége.

A jelentkezés feltételei:

 • legalább 5 lezárt szemeszter;
 • egy felsőfokú angol nyelvvizsga vagy annak megfelelő nyelvtudás. (Amennyiben felvételt nyersz, a képzés során a nyelvvizsga megszerzése kötelező lesz!);

Jelentkezni az alábbi online felület kitöltésével lehet, ahol személyes adataid megadása után az alábbi dokumentumok feltöltését várjuk tőled:

 • angol nyelvű önéletrajz, amely kitér a szakmai és közösségi tapasztalatokra is;
 • egy 3 diából álló angol nyelvű bemutatkozó prezentáció (.pdf formátumban). Az első dián mutasd be milyen sikereket értél el eddig az életedben, a második dián mutasd be milyen kudarcok értek eddig életed során és azokból hogyan álltál fel, a harmadik dián pedig mutass be egy olyan projektet, amiben részt vettél és amelyből sokat tanultál, büszke vagy rá;
 • projekttervezet: tegyél javaslatot egy olyan innovatív projektre, amit egy félév alatt (2-3 hónap) egy 3 emberből álló csapat ki tud dolgozni. Angol nyelven, maximum 1 oldal terjedelemben;
 • Esszé arról, hogy miben szeretnél fejlődni, milyen vezetői képességeket szeretnél elsajátítani, alapul véve a korábbi tapasztalataidat. Angol nyelven, maximum 1 oldal terjedelemben.
 • Negyedévekre lebontva fogalmazd meg, hogy a Vezetőképző Akadémia programjának mely része érdekel a legjobban, miben szeretnél fejlődni az elkövetkező egy évben.
 • Az alapképzésben/mesterképzésben megszerzett diploma másolata (amennyiben rendelkezésre áll).

Bármilyen felmerülő kérdést az az alábbi email címre várunk: vezetokepzo@mcc.hu

Felvételi jelentkezés