2020: MCC – Danube Institute Patriotic Talks

A megváltozott körülményekhez alkalmazkodva 2020 novemberében az MCC és a Danube Institute öt héten át tartó, online nemzetközi előadássorozatot indított a hazafiasság témájában. Az online globális eszmecserébe a világ minden tájáról, összesen 15 országból 38 neves előadó, köztük a világ legismertebb döntéshozói, gondolkodói és véleményvezérei kapcsolódtak be.

A hazafiasság témáját körbejárva az előadók elemezték a globális és lokális gondolkodás közötti különbségeket a járványhelyzet tükrében, kitértek a keresztény-zsidó örökség megőrzésének módjaira, érintették a politikai korrektség és a 21. századi nemzetállamiság kérdéskörét is.

A fenti témákról többek között olyan előadók osztották meg gondolataikat, mint Douglas Murray, a Spectator társszerkesztője, az „Európa furcsa halála” című könyv szerzője, Dennis Prager író, az amerikai média egyik legismertebb személyisége, David Webb, a Fox News és a Fox Nation műsorvezetője, Tim Marshall, újságíró és bestseller szerző, vagy éppen John Bruton, Írország korábbi miniszterelnöke.

A műsorok a patriotictalks.mcc.hu oldalon megtekinthetők.

Az online eseménysorozatról készült összefoglaló videó itt tekinthető meg:

A Patriotic Talks kapcsán az online eseménysorozat számos előadójával készült interjú. A médiamegjelenéseknek egy részét a következő linkeken lehet megtekinteni: